BPV per leerjaar

BOL niveau 3: opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG)  en Maatschappelijke zorg  (MZ) Maatweg

BPV in het 1e leerjaar

Nadat je  20 weken theorie hebt gevolgd ga je in periode 3 of 4 gedurende 10 weken 24 uur in de  week in de BPV.  Naast de BPV volg je 2 lesdagen op school.

De werkwijze van de plaatsing in de BPV zie je onder het kopje: procedure toewijzing BPV-plaatsen.

BPV in het 2e leerjaar

Tijdens het 2e leerjaar volg je een BPV van 20 weken in periode 1 en 2. Dit zijn 20 weken van 24 uur per week. Daarbij is het terugkomonderwijs volgens het rooster. De procedure van het plaatsen gaat weer net zo als in het 1e leerjaar.

BPV in het 3e leerjaar

Tijdens het 3e leerjaar ga je in de BPV voor 20 weken van 32 uur per week in periode 3 en 4. Dit is een uitstroom-BPV. In overleg met je docent kun je kiezen voor een richting. Je kunt dan bespreken welk zorgsector het meest past bij je uitstroomrichting. De procedure van het plaatsen gaat weer net zo als in het 1e en 2e leerjaar.

Variant Kraamzorg opleiding:

Vanaf het 2e leerjaar kun je kiezen voor de uitstroomvariant Kraamverzorgende. Je gaat in het 2e jaar een oriënterende BPV van 1 week doen en je kiest daarna in het 3e jaar voor de uitstroom Kraam. De eerste 20 weken in periode 1 en 2 zijn schoolweken en de 20 weken weken in periode 3 en 4 volg je een BPV bij een aangesloten kraamorganisatie van Kraamtalent.

 

BOL niveau 4: opleiding verpleegkunde (VP) Maatweg

BPV in het 1e leerjaar

Nadat je  20 weken theorie hebt gevolgd, ga je in periode 3 of 4 gedurende 10 weken 24 uur in de week in de BPV. Naast de BPV volg je twee lesdagen op school.

De werkwijze van de plaatsing van de BPV zie je onder het kopje: procedure toewijzing BPV-plaatsen.

BPV in het 2e leerjaar

Tijdens het 2e leerjaar volg je een BPV van 20 weken in periode 1 en 2 of in periode 3 en 4. Dit is een periode van 20 weken van 32 uur BPV per week. Het terugkomonderwijs is volgens het rooster.

BPV in het 3e leerjaar

Tijdens het 3e leerjaar loop je BPV van 20 weken in periode 1 en 2  of 3 en 4. Dit is een periode van 20 weken van 32 uur BPV per week. Het terugkomonderwijs is volgens het rooster.

BPV in het 4e leerjaar

Tijdens het 4e leerjaar loop je een BPV van 20 weken in periode 1 en 2 of 3 en 4. Dit is een periode van  20 weken  weken van 32 uren BPV per week. Het terugkomonderwijs is volgens het rooster. Deze BPV is een uitstroom-BPV. In overleg met je docent kun je kiezen voor een uitstroomrichting. Je kunt dan bespreken welke zorgsector het meest past bij je uitstroomkeuze.