Informatie voor bedrijven

Met het ROB willen de BPVbureaus / stagebureaus van de zorgopleidingen van ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort, Hoornbeeckcollege en Hogeschool Utrecht het beheer en de coördinatie van stageplaatsen optimaliseren.

Onze hoofdactiviteiten daarbij zijn:

  • BPV-plaza: Het plannen en matchen van studenten en leerlingen op de juiste stageplaatsen: u kunt mogelijke stageplaatsen opgeven binnen de webbased omgeving BPV-plaza, zie robopstage.nl/plaza (checken). Zie voor instructie ‘het Instructievel BPV-plaza’. De BPVbureaus matchen de studenten ook in deze omgeving. Als de plaatsingen rond zijn, kunt u de studentgegevens ook ophalen in BPV-plaza via uw eigen inlog. Heeft u vragen over (mogelijke) stageplaatsen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met de stagecoördinatoren of de medewerkers BPV- en stagebureaus, zie ‘contactgegevens’.
  • Acquisitie (nieuwe) stageplaatsen en relatie-onderhoud: het ROB kijkt graag met u naar de mogelijkheden voor stages, innovatieve stageplekken en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Wij komen graag bij u langs om stagemogelijkheden te bespreken. Daarnaast wil het ROB zich ook inzetten voor het verbinden van stagebedrijven en scholen en het versterken van de samenwerking. Het ROB organiseert daartoe bijvoorbeeld verschillende netwerkbijeenkomsten. Website ROB: op deze site vindt u zowel de activiteiten van het ROB terug, als inhoudelijke en organisatorische informatie van de scholen (opleidings- en beoordelingsmateriaal). Ook kunt u zelf informatie opnemen op de site, als u (toekomstige) studenten van informatie wil voorzien, bijvoorbeeld ter voorbereiding van de BPV / stage. (doorklikken naar omgeving voor stagebedrijven).
    Capaciteitsaanvraag: elk jaar vragen wij u in februari vast stageplaatsen op te geven voor de verschillende opleidingen voor het daaropvolgende studiejaar.