Regionale organisatie Beroepspraktijkvorming

Samenwerking in de stagematching

De stagebureaus van de scholen MBO Amersfoort, ROC Midde

n Nederland, Hoornbeeck College en de Hogeschool Utrecht werken samen in de organisatie voor stageplaatsen. Zij doen dit voor de opleidingen HBO-V, mbo Verpleegkunde en mbo Verzorgende (BOL) via de ‘Regionale Organisatie Beroepspraktijkvorming’, ofwel de ROB. Dat is één punt waar de stagematching plaatsvindt binnen de regio Utrecht – Amersfoort. Beroepspraktijkvorming (BPV) is een ander woord voor stage/praktijkleren. Deze website is bedoeld voor zorgorganisaties/leerbedrijven VP/VIG in regio midden Nederland. Heb je stageplekken beschikbaar? Dan komen we graag in ROB/contactgegevens met jou!

De ROB zet zich in voor een zo passend mogelijke match tussen VP/VIG studenten en leerbedrijven. Voor de leerbedrijven is er op die manier maar één systeem voor de matching. De beschikbare BPV-plaatsen worden daardoor maximaal benut.

Continue innovatie in stageplaatsen

De zorg verandert en daarmee de stageplaatsen ook. De ROB is steeds opzoek en in gesprek over de veranderingen in de zorg en wat dat betekent voor het onderwijs, de BPV-opdrachten en de organisatiestructuur van de BPV. Voor vernieuwing in de stageplaatsen starten we daar waar mogelijk samen met de betrokken zorgorganisaties en onderwijsinstellingen pilots en projecten.

Vraag, opmerking of stageplaatsen aanbieden?

Heb je vragen, ideeën, stageplaatsen en kom je graag in contact met de ROB-partners, klik dan ROB/contactgegevens